Bio

Anja begyndte som 17 årig på konservatoriet i København. Der studerede hun hos Morten Zeuthen, og spillede sidenhen også hos Miroslav Petrás i Tjekkiet og hos Henrik Dam Thomsen. Anja debuterede i 2015 fra solistklassen i Odense, med Niels Ullner som professor og har efterfølgende spillet flere værker som solist med Kammerkoret Herlufs vokaler, og kammermusikkoncerter med bl.a. pianisten Tanja Zapolski og Kati Arikosky.

Anja er en meget alsidig musiker. Hun spiller bl.a solokoncerter med ny kompositionsmusik og Bach, kammermusikkoncerter, har medvirket på en lang række pop/world musik albums som cellist samt arbejdet med forskellige dansere, skuespillere og bands. Anja har både sin gang i det klassiske, folkemusikalske og skriver også selv musik.

I 2022 spillede Anja, sammen med Dreamers Cirkus og DR s børnekor, til koncerten, Langt ud i skoven. Støttet af Slots - og Kulturstyrelsen turnerede hun og organisten Anders Forsberg Svendsen med et klassisk program for orgel/klaver og cello, sensommeren 2021. I 2020 udgav hun sit første Album med egne meditative kompositioner: “In your peace”. Anja har arbejdet sammen med sopranen Annemette Phødenfandt om nymusikprojektet Vinterum og Ensemble Dísir. Hun har spillet flere forestillinger på Det Ny teater, og bl.a assisteret i Radiosymfoniorkesteret og Copenhagen Phil. Af musikformidligsprojekter kan nævnes LYDBILLEDER med billedkunstneren Tilde Engstrøm, støttet af Statens Kunstfond.… I samarbejde med Hope Now lavede hun en støttekoncert for handlede kvinder og med fotografen Martin Thaulow gav hun flygtningeportrætter en lydside i udstilllingen Reimagine.

Pressebilleder

Anja med cello
Anja med cello