Portræt-27

Biografi

Anja er født og opvokset i Ishøj med meget musik i familien; to glade amatørmusikerforældre og kastede som 5-årig sin kærlighed på en lille cello og læreren Jørn Lauritzen.

Efter en Masterclass på Mors begyndte hun som 15 årig at spille for Professor Morten Zeuthen og startede på Ishøj MGK, vandt 1. pris i Berlinske Tidenes Musikkonkurence, spillede som solist med Dusika og deltog med Konservatoriets celloklasse på Festivallen smuk som en Svane. Som 17 årig påbegyndte hun Diplomuddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Anja blev efter en tur til Slovakiet meget fascineret af slavisk kultur, sprog og mentalitet og søgte som 19 årig på udveksling for at studere hos Miroslav Petrás i Prag.

Derefter fortsatte studierne hos Henrik Dam Thomsen og hun færdiggjorde sit studie på DKDM hos Morten Zeuthen som 21 årig og opsatte koncertrækken: “Se, Lyt, Føl, Tænk, Gør!”

Anja tog ud som volontør til Malawi med Folkekirkens Nødhjælp. I den forbindelse skrev hun artiklerne Den hørbare livskilde, Tilbage til fremtiden for Malawis gadebørn og Ansvar i stedet for tiggeri om livskvalitet og musik i Malawi.

Tilbage i Danmark assisterede Anja i Copenhagen Phil og opsatte en musikperformance “Spring” sammen med Annemette Pødenphandt.

Efter et års fordybelse i Norsk Folkemusik på Høgskolen i Telemark opsatte hun musikprojektet “Vinterrum” i samarbejde med to andre.

Anja startede improvisationstrioen “Nordic Minds” med Kim Boeskov og Johanne Jepsen og spillede jævntlig koncerter med “Duo Terna” og i andre projekter hun blev hyret til.

I 2012 Rejste Anja til Cusco i Peru for at spille i Cuscos nystartede symfoniorkester og undervise børn og unge fra forskellige kår i cello under organisationen: “El sistema”

Da hun kom hjem fra Peru begyndte Anja at studere hos Professor Niels Ullner og blev optaget på Solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium. Hun har spillet mange koncerter med bl.a.  Ensemble Disír,  og i den nystartede Duo med pianisten Kati Arikoski.

Anja har deltaget på Masterclasses med bl.a. Hans Jørgen Jensen, Valter Despajl, Henrik Brendstrup og Othmar Müller.

I sommeren 2016 afholdt Anja sin debutkoncert ved Syddansk Musikkonservatorium og blev dermed færdiguddanent ved solistklassen med en koncertrække hun kaldte “Den stille røst!”.

Anja er i dag også en erfaren orkestermusiker og har assisteret i både Radiosymfoniorkesteret, Copenhagen Phil, Aalborg symfoniorkester og det tidligere Radio Underholdningsorkester.